top of page

Stress & Burnout begeleiding

Hervind je gezonde balans en levensenergie

 Jonge Overwegen van de Vrouw
"It's not stress that kills us, it's our reaction to it"

Je kunt geen energie meer vinden om werk of andere activiteiten te verrichten. Iedere gevraagde actie lijkt er één te veel. Een Burn-out ontstaat niet in een keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heengaan. Je doet heel erg je best maar er komt niets uit.

 

Nog steeds wordt een burn-out niet of te laat vastgesteld of verward met andere ziektebeelden zoals depressie en CVS. Er zijn echter duidelijke verschillen. In de reguliere geneeskunde zal een Burn-out patiënt vaak anti depressiva krijgen voorgeschreven. Deze helpen soms tijdelijk maar de oorzaak wordt niet aangepakt. Een behandeling van een Burn-out is complex maar ondersteunende coaching en therapie kan een goede basis bieden om een Burn-out het hoofd te bieden

Kenmerken voor mensen die een burn-out krijgen

Mensen die een burn-out krijgen zijn vaak perfectionistisch en hebben een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn onzeker en bang om te falen. Ze willen graag overal controle over hebben en hebben moeite met het stellen van grenzen.

Bij een burn-out ben je, zoals het woord zegt, letterlijk opgebrand. Het leven zoals je dat gewend was gaat niet meer en je lichaam laat je met allerlei signalen weten dat de uiterste grens bereikt is. Een burn-out kenmerkt zich door emotionele, mentale en fysieke uitputting.

Je ontwikkelt gezondheidsklachten, hormonale disbalans, en mentale klachten. Doorgaan is geen optie meer. Een burn-out wordt vaak te laat herkend, er is al te lang aan eigen grenzen voorbij gegaan. Hoe langer er doorgegaan is hoe ernstiger de klachten zullen zijn en hoe langer het herstel kan gaan duren. Tijd om aan de noodknop te trekken. 

Het vinden van de oorzaak van de burn-out is heel belangrijk.

Tijdens een coach traject gaan we op zoek naar de oorzaak en daarvoor gebruik ik allerlei technieken. Een veel gebruikte methode hiervoor is NLP. waarbij er goed door de taal heen geluisterd wordt naar wat écht gezegd wordt. Ook bied het verschillende interventietechnieken waarmee snel verlichting van klachten en resultaat gehaald wordt.

In een burn-out begeleidingstraject werken we aan:

  • Je fysieke gezondheid door middel van ontspanningstechnieken, voedingsadviezen en beweegadviezen.

  • Je mentale veerkracht met behulp van onder andere NLPtechnieken en mindfulness waarbij je beperkende overtuigingen opspeurt en transformeert, ervaringen in het verleden leert her-kaderen en inzetten als leerervaringen in het hier en nu.

  • We werken aan de cirkel van denken, voelen en doen waarbij lichaam en geest elkaar wederzijds beïnvloeden en hervinden een nieuwe gezonde balans in het hier en nu.

  • Gedragsverandering waarbij je met nieuw geleerde technieken en ondersteunende overtuigingen nieuwe keuzes leert maken waarbij persoonlijke zingeving en doelen centraal staan.

Afspraak maken

Terug naar het overzicht

bottom of page