Vegetarische BBQ tips

Frisse Coleslaw met een fruittwist


500 g witte kool, fijngesneden

6 worteltjes fijngesneden in reepjes

of een winterwortel in sliertjes (met een "spirali" snijder)

Een snuf (zee)zout

De pitjes en het sap van 2 granaatappels.

10 verse dadels

1 el mosterd

2 el witte wijnazijn of appelazijn

1 fijngesneden sjalotje

De partjes en het sap van 2 rode grapefruits (of sinaasappel voor een zoetere versie)

2 appels in kleine stukjes

5 eetlepels griekse yoghurt.




Bestrooi vooraf de kool en wortel met een snuf zout en pers 1 grapfruit uit. Voeg de appel en sjalotjes door de kool en schenk het sap van 1 grapefruit over de rauwkost.

Pers 1 granaat appel met een citruspers. Meng dit sap met de mosterd en azijn en yoghurt en voeg dit ook toe aan de rauwkost. Hak de dadels fijn en voeg ook deze toe aan de rauwkost. Laat de salade dan in ieder geval een half uurtje gekoeld en afgedekt staan om de smaken lekker te laten vermengen.


Decoreer de salade voor het serveren met de pitjes van de andere granaatappel en de partjes (ontveld) van de 2e grapefruit. Eet smakelijk!


Tip: Er zijn you tube video die je eenvoudig uitleggen hoe je graperfruit/sinaasappelpartje kunt snijden, of hoe je eenvoudig de pitjes uit een granaatappel krijgt. Combineer deze salade bijvoorbeeld met lekkere vegetarische BBQ gerechten.


Tip: ben je niet zo dol op grapefruit of mag je deze niet eten vervang deze dan door een sinaasappel.


Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen