Vegetarische BBQ tips

Gepofte Zoete Aardappelen

Bij een vegetarische BBQ doen zoete aardappelen het altijd goed! Je kunt ze in schijven marineren en grillen of zoals in deze recepten lekker poffen en vullen met supergezonde en lekker ingrediënten. En het ziet er ook nog eens prachtig en feestelijk uit op tafel. Laat dat mooie weer maar komen!



Met een fris yoghurtsausje:


Ingrediënten:

4 zoete aardappels

10 el griekse of volle yoghurt

1 teen knoflook

1 el vers geperst citroensap

1 el verse bladpeterselie

vers geknipte bieslook ongeveer een eetlepel

1 el vers gesneden 7 gr krulpeterselie

peper en zout naar smaak


Boen of borstel de aardappelen schoon en laat de schil goed drogen. Leg ze vervolgens op de BBQ en pof ze in hun schil. Dit duurt toch wel 45 minuten tot een uur afhankelijk van de grootte van de aardappel. Dus leg ze er als eerste op:) Rooster ook eventueel wat extra groenten (courgetteplakken, aubergine, paprika).


Tip: Of marineer de grof gesneden groenten vooraf (olijfolie, verse knoflook, 1 tl gedroogde of verse kruiden, zout en peper naar smaak) en steek ze op een spiesstokje met pakjes halloumi ertussen,


Zodra ze gaar zijn snij je de gepofte aardappelen een beetje doormidden en kun je ze heerlijk vullen of toppen met bijvoorbeeld een yoghurt-bieslook sausje. Voeg voor dit sausje alle overige ingrediënten bij elkaar en laat de smaken even goed samenkomen door het afgedekt in de koelkast te bewaren.


Met een mexicaanse twist:


Ingrediënten voor de vulling:

een blikje zwarte bonen uitgelekt

een blikje mais uitgelekt

In kwartjes esneden cherry tomaatjes.

200 gr bladspinazie (kort overgoten met kokend water in een vergiet)


Voor de avocado dip:


2 avocado's geprakt

1 el griekse yoghurt

1 tl komijn

1/2 tl chilivlokken of een mespuntje chilipoeder

1 tl paprikapoeder

1 el citroensap

zout en peper naar smaak


Cashew/tomaten salsa:


Gemalen Cashewnoten (kook ze eerst in 10 minuten in een beetje water zacht).

Zongedroogde tomaatjes in olie (een half potje)

2 teentjes knoflook

2 el citroensap


Blend deze ingrediënten in een keukenmachine of blender tot het een zachte spread is. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik per aardappel ongeveer een eetlepel van de spread voor je de rest van de vulling gebruikt.


Vul of smeer de gepofte en ingesneden aardappelen dan eerst in met de cashew/tomaten salsa. Dan met de bladspinazie, bonen en mais. Top af met de avocado dip en de gesneden cherry tomaatjes en eventueel nog een lepeltje zure room extra! Heerlijk met wat tortillachips en een frisse salade!


Tip: Top af met fijn gesneden lenteui of rode ui snippers


Tip: Serveer er een heerlijke frisse zomersalade bij.


Tip: Je kunt alle opties voor vulling en de dips en salsa in schaaltjes klaarzetten en iedereen zijn eigen keuzes laten maken. Zet er dan ook eens gesneden paprika, geitenkaas, kikkererwten, gesneden zwarte olijven, geroosterde groenten en geraspte (vegetarische) kaas bij! Succes verzekerd!







Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen