Vegan Brood met Wortel en Amandel

Ik deel graag dit heerlijke ontbijtrecept met jullie! Een verwennerij om dit zachte, luchtige en licht zoete brood s'ochtends als ontbijt te kunnen eten. Simpel te maken en echt super lekker!



Ingrediënten

Voor 4-6 personen

275 g volkorenmeel

6 g bicarbonaat of baking soda

4 g wijnsteenbakpoeder

70 g amandelmeel

90 g ongeraffineerde pure rietsuiker

Mespuntje zout

80 g pindaolie (arachideolie)

80 g water

45 g moutstroop (maar ik heb gula djawa gebruikt, een indonesische palmsuikerstroop)

200 g geraspte wortel

2 theelepels vanille extract. Gebruik je poeder dan volstaat 1 tl waarschijnlijk al.

geraspte schil van 1 sinaasappel (even goed schoonpoetsen vooraf)

bak papier om het blik mee te bekleden.


Bereiding

Verwarm de over voor op 170 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.Meng eerst alle droge ingrediënten, behalve de wortel. Meng in een tweede kom de olie, het water, het vanille extract, de stroop en de geraspte sinaasappelschil. Meng hier vervolgens de wortel doorheen. Meng dit nu in een keukenmachine met de droge ingrediënten tot een deeg. Het deeg is als cakebeslag of iets dikker. Verdeel het beslag/deeg in het cakeblik en plaat ongeveer 50 minuten in de oven. Check even met een prikker of het brood gaar is. Laat het brood wel even afkoelen voor het snijden.....tenzij je je gewoon niet kunt beheersen hahaha.....geniet ervan!

Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen