Vega Gnocchi met Spinazie

Lekker en snel klaar! Een beetje zomer op je bord:) Ik kook graag iets extra zodat ik gerechten klaar en op voorraad heb voor een drukke dag. Omdat in dit gerecht spinazie zit bewaar het niet langer dan 2 dagen, en laat het gerecht snel afkoelen zodat er minder nitriet gevormd wordt, invriezen kan ook. (bron voedingscentrum).



Ingrediënten:

Nodig voor 4 personen:

600 gr. gnocchi (en daarvan houd ik nog 2 bakjes over voor in de koelkast, handig toch?)

600 gr gewassen verse spinazie

1 groot bakje cherry tomaten, gehalveerd

1 bakje ricotta

knoflook, fijngesneden

sjalotje, fijngesneden

peper en zout


Bereiding

Kook de gnocchi gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Fruit de sjalot en knoflook, bak de tomaatjes mee (op niet al te hoog vuur), bak de spinazie handje voor handje mee en laat slinken. Voeg op het eind de gnocchi toe en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je een grill hebben: schep de gnocchi over in een ovenschaal en verdeel de ricotta er in schepjes boven op. Zet onder de hete grill tot de ricotta beetje verkleurd. Maar zonder grill is het ook erg lekker, dus maak je borden dan op met een toefje ricotta. Houd de portie klein, het vult goed maar bevat door de ricotta iets meer kcal, maar wel zo lekker!


Eet smakelijk

Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen