Stressvrij door het leven

Kies bewust voor een leven zonder stress.

We hebben allemaal te maken met dagelijkse stress, van kleine irritaties tot overweldigende problemen die ons onder druk kunnen zetten. Stress kan ook zoveel impact op je leven krijgen dat het dagelijks chronisch aanwezig is. Voelt stress voor jou als een 2e natuur, en begin je het al bijna normaal te vinden dat het leven nu eenmaal zo is?

Zou je niet liever een nieuwe balans vinden met minder stress?

Je hoeft niet te kiezen om “minder” te  gaan doen, dingen achterwege te laten, uit de weg gaan of voortaan 100% ZEN door het leven te zweven.  Je kunt wel bewust worden van  jouw eigen perspectief op alles wat zich afspeelt in je drukke en prachtige leven, en je reacties op je taken, doelen, verwachtingen, kansen, mogelijkheden en problemen die zich dagelijks voordoen. Met als doel een balans te vinden waarbij jij je mentaal, emotioneel en fysiek goed voelt, wat zeg ik….geweldig voelt!
Pak stress aan via je mindset

 • Wordt je bewust van je eigen overtuigingen over stress. Wat is acceptabel, normaal en te verwachten stress. Waar leg jij je lat? Wat is het verschil tussen gezonde druk die je nodig hebt om op je best te presteren en ongezonde stress die je volledig ondermijnd?

 • Herken de impact van stress op je lijf, je emotionele balans en je prestaties.

 • Weet welke signalen jou laten weten dat je stress levels te hoog worden.

 • Leer keuzes maken in wat echt de moeite waard is om voor te vechten en wat niet. Welke problemen doen er in de essentie echt toe voor jou en wil je oplossen, en welke problemen creëer je uit gewoonte, verwachtingen die niet realistisch zijn of nodig zijn.

 • Leer stress los te laten. Verander gedachtenpatronen, zoek fysieke ontlading, leer mediteren. Creëer je eigen omgeving waarin jij spanningen van je af kunt laten glijden. En leer er een gewoonte van te maken waardoor er een nieuwe balans ontstaat waarbij jij je prettig voelt.

 • Herken “sneaky” gewoontes die je hebt maar die je onnodig meer stress opleveren dan wenselijk is. Loslaten, grenzen stellen, de kleine dagelijkse stressoren ontdekken die ongemerkt een bijdrage leveren aan de grote berg….de druppel die de emmer doet overlopen.

 • Wordt je bewust van de stresstriggers in je dagelijkse leven. En leer wat te doen als je er zo een tegenkomt.

 • Maak voor jezelf je eigen instant “resetknop” die je bij kleine stressmomenten al in kunt zetten om de impact te verkleinen. Dit kan mentaal met een krachtige positieve of relativerende gedachte, met een kop thee en muziek maar ook met een persoonlijk anker waarmee jij jezelf automatisch in een gewenste stemming kunt brengen die je helpt in het moment.

 • Spoel aan het einde van de dag alle mentale en emotionele stress van je af. Er zijn fijne meditatie technieken die kunnen helpen, een dankbaarheidsdagboek dat je kunt bijhouden, een goed gesprek met je liefste of een heerlijk warm bad met een goed boek. Tijd en aandacht voor jezelf, let it go.

Bewustwording is stap 1 in het proces van verandering. Wat je niet ziet, hoort of voelt kan je niet beïnvloeden of veranderen. De wereld om je heen zal zich altijd blijven aandienen, de wijze waarop jij je wereld waarneemt en ervaart zal de grootste impact hebben op hoe jij (dagelijkse) stress ervaart en erop reageert.

Wil je graag meer weten of zoek je advies en ondersteuning in het omgaan met stress? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek, zet je eerste stap op weg naar jouw stressvrije 2e natuur!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

 • Facebook Getreal Training & Coaching
 • Linkedin Getreal Training & Coaching
 • Instagram Getreal
 • Facebook sport en bewegen