Meer Impact met NLP

Bijgewerkt: 17 mrt 2019

Wat kan Neuro Linguïstisch Programmeren nu eigenlijk voor jou betekenen. Dure woorden teruggebracht tot een simpele 3-letter afkorting, NLP, waarvan je misschien weleens gehoord hebt of het in aangepaste vorm in een cursus tegenkwam. Want NLP wordt steeds vaker toegepast in allerlei (communicatie) trainingen en cursussen, dit naast de opleiding Practitioner waar je NLP leert in zijn pure originele vorm. En dat het zoveel wordt gebruikt is niet voor niets. Want het wérkt gewoon, en het is prettig aan te leren. Het is veelzijdig en heel breed toepasbaar. Het is een levensvisie en een gereedschapskist. De vraag wordt me regelmatig gesteld: "wat kán ik er nu eigenlijk mee"? Ik wil je daar graag een antwoord op geven, welke impact kun jij (voor jezelf en anderen) creëren met NLP?


Door NLP inzichten en technieken in je dagelijks leven toe te passen krijg je meer grip op je eigen vermogen om de beste versie van jezelf te zijn. Je vergroot direct je keuzeopties over je denken, voelen en doen. En niet alleen die van jezelf, je krijgt ook meer invloed op het gedrag van anderen. Dit zorgt voor betere communicatie, betere beslissingen en meer resultaat! NLP technieken zijn modern, positief en makkelijk toegankelijk om je doelen te creeëren en te bereiken. Hoe kun jij met NLP je persoonlijke succes versnellen?Weet wat je écht wilt

Creëer doelen met Impact. Getreal: wat wil jij écht (en dat is niet wat denkt jij dat mogelijk/onmogelijk is). Doorloop concreet en meetbaar alle stappen in het bereiken van je doel en plant deze uitkomsten in je interacties, acties, gedachten en gedragingen. Zie de voordelen van het bereiken van je doel in een nog ruimer kader en motiveer jezelf op krachtige wijze. Jij kiest je eigen weg, maakt je eigen beslissingen en hebt meer dan 1 optie om je doelen te bereiken. Je bent flexibel en maakt beslissingen die er toe doen.

Blijf scherp en alert

Wordt je bewust van je sensorische waarneming in de input die het jou geeft. Krijg grip op de effecten van prikkels in je omgeving op je denken, voelen en doen en zorg ervoor dat je op het juiste spoor blijft. Door scherper op te merken wat er om je heen gebeurd en goed te observeren wat er intern bij je ontstaat krijg je meer impact op je interacties, je focus en je handelingen in je dagelijks leven. NLP leert je om vollediger waar te nemen en de informatie bewuster te verwerken. Je krijgt een scherpere focus waardoor je meer aandacht kunt besteden aan wat echt belangrijk voor je is. Dit draagt bij aan een beter welzijn en persoonlijk succes.


Wees flexibel

Er zijn momenten, of andere mensen, in je leven die je zullen ondermijnen in het bereiken van je doelen. De onderscheidende factor om al dan niet succesvol te zijn zit in je vermogen om flexibel te zijn. Ben je star en rigide en laat je je uit het veld slaan als je tegenslag tegenkomt, of reageer je veerkrachtig en zoek je naar oplossingen? In NLP is flexibiliteit één van de belangrijke capaciteiten die je helpen om een goede verstandhouding met anderen op te bouwen en te onderhouden. Door Rapportvaardigheden te ontwikkelen leer je vertrouwen te creëren en anderen op hun gemak te stellen waardoor je beter met mensen in je omgeving kunt opschieten. Wil je slagen in je leven is het belangrijk om flexibel te zijn en op een natuurlijke wijze harmonieus contact met anderen op te bouwen en te onderhouden.


Kom in actie

Zonder concrete actie geen resultaten, dus daar ontkom je niet aan. De eerste stap zetten is vaak moeilijk en kan er voor zorgen dat je volledig vast komt te zitten en niet meer in actie komt. Binnen NLP besteden we aandacht aan het begrip Mind over Body en Body over Mind. Je gedachten beïnvloeden je gevoelens en je gevoelens beïnvloeden je fysiologie en je gedrag en handelingen. Als je eigen lichaamstaal je onzeker maakt, zul je mogelijk geen of onzekere handelingen (zonder impact) toepassen waardoor je resultaat ook niet of gering is. Als jij dus in staat ben om je eigen lichaamstaal en houding positief te beïnvloeden zul je merken dat het makkelijker is om actie te ondernemen én dat je acties meer gewenste impact hebben!


Onbewuste patronen van gedachten, emoties en gedrag staan je persoonlijke succes in de weg. NLP leert jou eenvoudige en effectieve technieken waardoor je je sterker voelt, weet wat je wilt bereiken en acties in kunt zetten om je persoonlijke en professionele succes te behalen.

Wil jij graag meer weten over NLP neem dan deel aan de gratis NLP Introductie Workshop of schrijf je in voor een van onze trainingen of opleidingen. Kijk in de agenda voor actuele data en schrijf je online in. Wil je graag reageren op mijn blog of een vraag stellen neem dan contact met mij op via email of stuur mij een persoonlijk bericht.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven