Groei Mindset

Vandaag een prachtig nieuw trainingsprogramma afgerond. De syllabus is klaar, de data gepland, de laatste hand aan de planning, nog enkele afspraken en de marketing. Wat kan ik genieten van het eindresultaat en al voorpret hebben als ik denk aan de inspirerende tijd die ik straks ga doorbrengen met de deelnemers van deze training. Want echt......deze training is voor mij zoveel herkenning en weerspiegelt mijn eigen ontwikkeling helemaal.
Ik denk aan mijn eerste stappen naar het ondernemerschap, en daarna ook het (NLP) trainerschap, wat heb ik getwijfeld, onzekerheden gevoeld en aan mijn eigen kunnen getwijfeld. En wat voelden die periodes zwaar en demotiverend, want ja al was het maar tijdelijk, het was de enige waarheid die er op dat moment voor mij bestond! Ik kan het niet, ik ben niet geschikt, ik niet slim genoeg, ik maak er zelf soms een puinhoop van dus wie ben ik om....en dat ging maar door en door. Het werkte verlammend, stagneerde mijn ontwikkeling en ontnam me mijn plezier in wat ik deed, het voelde als moeten en presteren.

Maar dan, en zo leek vaak, als vanzelf (een mysterie?) sloeg het tij om......en hoe heerlijk voelde het als ik weer een stapje was gegroeid en een oude onzekerheid ophield te bestaan, en plaats maakte voor een nieuw geloof in mijzelf. En de twijfel die plotsklaps verdween en ik die gewoon ging DOEN! Die passie die ik weer kon voelen, en het gemak waarmee ik dan de ene na de andere stap zette, knopen doorhak en resultaat boekte. Die flow.......ik wil het vasthouden! Om vervolgens (ook zomaar uit het niets?) op andere stukken opnieuw mijn angsten weer te ontmoeten. Andere materie, zelfde proces.


Dat dat niet zomaar ontstond, en dat het geen mysterie was...dat weet ik nu. Deze angsten en twijfels ontdekken, herkennen en, nu met een glimlach, deze interne dialoog in mezelf kunnen ontdoen van zijn geraffineerde vermomming heeft mij uiteindelijk gebracht waar ik wil zijn. Het was niet makkelijk, in de spiegel kijken, de confrontatie met mijn eigen overtuigingen aangaan, ontdekken waar mijn excuses zaten en hoe ze me eigenlijk hielpen door me vooral op dezelfde plek te houden, veiligheid, comfort......Get Real! Afpellen die interne lagen, verbanden ontdekken en oudzeer oplossen, na 4 jaar opleiding tot NLP Trainer was dat voor mij een enorme bevrijding! Ik heb gezonde zelfspot nu en meer lef en durf dan ooit, ben nog lang niet uitgeleerd maar ik weet nu:


Dat ik kan vertrouwen op mijn kunnen en dat ik altijd weer boven drijf en dan met meer bagage dan ooit ervoor verder kan gaan, hoe mooi is dat. Twijfelen aan mijn proces en mijn richting is nu geen optie meer. Hooguit een signaal dat ik mezelf belemmer in mijn groei. Als een ander het kan is dat een teken dát het kan, en ik kan het dus ook leren! En wat zijn er een boel inspirerende medemensen die je laten zien wat er allemaal mogelijk is!


Nu ik eenmaal mijn patronen heb ontdekt kan ik niet meer doen alsof ik niet weet dat ik in mijn eigen brein, in mijn stroom van gedachten soms zo op de proef gesteld wordt. Met een glimlach luister ik naar mijn twijfels, onzekerheden en angsten. Soms check ik bewust of er iets nieuws bijzit dat even mijn aandacht mag hebben. Ik beluister ze vanuit een andere positie, ze zijn niet meer mijn enige waarheid. Ik hoef er nu niets meer mee, en ze krijgen mij niet in hun grip. Ik doe nu liever wat IK zelf écht graag wil!


Ik zet mijn stappen NU, de stappen die ik eerder heb gezet doen er NU niet toe, de stappen in de toekomst zijn er NU nog niet. Ik weet mijn richting en ik weet dat ik het kan, elke stap brengt me dichterbij waar ik uiteindelijk wil zijn en elke stap is daarmee waardevol, de grote en de kleine. Ik blijf gewoon stappen zetten. Ik heb keuze, ik kies voor groei! En ik wil niets liever dan jou leren hoe ik dit heb gedaan! Nog even, en ik ga van start, wie weet zie ik je in de training!


En nu mijn blog online..........(blijft glimlachen)....

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01