Curry Madras (met kipstuckjes)

Laat je niet misleiden door de naam want dit gerecht is wel degelijk vegetarisch of gewoon lekker voor een dagje zonder vlees. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, ik houd wel van een beet pit! Heerlijk met geurige basmatirijst......enjoy!Ingrediënten:

Voor 4 personen


1/3 grote of een halve kleine bloemkool in kleine roosjes. Snij de stammetjes gewoon tot kleine blokjes.

1 rode ui

1 grote rode paprika

1 verse rode peper

1 pakje kokosmelk

2-4 eetlepels rode curry pasta

1 bakje vegetarische kipstuckjes.

zout en peper

basmatirijst voor 4 personen


Bereiding:

Snipper de ui, ontpit de rode peper en snij deze in fijne reepjes. Kijk hier hoe pittig je het gerecht wil maken, een halve is ook prima. Snij de rode paprika in grove stukjes en de bloemkool in roosjes. Fruit de ui in een beetje olie en voeg de vegetarische kipstuckjes toe en bak deze even iets bruin, je kunt de stukjes "kip" eventueel iets fijner snijden.

Voeg dan de peper, paprika en bloemkool toe, bak dit even kort aan. Voeg vervolgens de rode curry pasta toe, 2 eetlepel voor een mild gerecht en eventueel extra voor wat meer pit. Bak even kort mee zodat de groenten en de curry goed vermengen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng even aan de kook, zet dan de pit laag en doe een deksel op de pan. Laat het gerecht kort stoven.


Serveer het met de heerlijk basmatirijst, eet smakelijk!

Snipper de ui, ontpit de rode peper en snij deze in fijne reepjes. Kijk hier hoe pittig je het gerecht wil maken, een halve is ook prima. Snij de rode paprika in grove stukjes en de bloemkool in roosjes. Fruit de ui in een beetje olie en voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak deze even iets bruin. Voeg dan de peper, paprika en bloemkool toe, bak dit even kort aan. Voeg vervolgens de rode curry pasta toe, 2 eetlepel voor een mild gerecht en eventueel extra voor wat meer pit. Bak even kort mee zodat de groenten en de curry goed vermengen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng even aan de kook, zet dan de pit laag en doe een deksel op de pan. Laat het gerecht kort stoven. Serveer het met de heerlijk basmatirijst, eet smakelijk!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen