Andijvie Stampotje met Zongedroogde Tomaat en Walnoten.

Vegetarisch


Een heerlijke stampot met jus, lekker hollands met een vegetarische twist. De jus is gemaakt van kastanje champigons en combineert verrassend lekker bij de andijviestampot. Zeker een gerecht om zomer en winter van te genieten!


Ingrediënten

Nodig voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappelen

3/4-1 potje zongedroogde tomaatjes in reepjes

100 gram walnoten in grove stukjes

sojaroom (of créme fraiche light)

snufje chilipeper

2 tl italiaanse kruiden

350 gram andijvie gesneden


Voor de Jus:

bakje kastanje champignons

400 ml groentebouillon van 1 tablet

1 eetlepel gezeefde bloem (voor een wat dikkere jus)

1 ui


Bereiding

Kook de aardappelen gaar en maak er met de sojaroom en kruiden een puree van. Eventueel de puree wat romiger maken door er wat (soja)melk aan toe te voegen. Voeg de zongedroogde tomaat, andijvie en walnoten er aan toe en meng dit door elkaar.

De jus: snij de kastanje champignons in kleine plakjes/stukjes. Snipper de ui. Fruit de ui in een beetje (plantaardige) boter, bak de champignons mee. Strooi de bloem erover en bak deze kort mee. Voeg dan beetje voor beetje de groentebouillon toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Eet smakelijk!

Duizenblad 9
7483 AK Haaksbergen
info@getrealfit.nl

Tel: 06-52214625

CONTACT

Kvknr: 50261800 0000  BTWnr: 1038.96.028.B.01

VOLG ONS OP

  • Facebook Getreal Training & Coaching
  • Linkedin Getreal Training & Coaching
  • Instagram Getreal
  • Facebook sport en bewegen