Andijvie Stampotje met Zongedroogde Tomaat en Walnoten.
Vegetarisch
Een heerlijke stampot met jus, lekker hollands met een vegetarische twist. De jus is gemaakt van kastanje champigons en combineert verrassend lekker bij de andijviestampot. Zeker een gerecht om zomer en winter van te genieten!

Ingrediënten
Nodig voor 4 personen:
1 kg kruimige aardappelen
3/4-1 potje zongedroogde tomaatjes in reepjes
100 gram walnoten in grove stukjes
sojaroom (of créme fraiche light)
snufje chilipeper
2 tl italiaanse kruiden
350 gram andijvie gesneden
Voor de Jus:
bakje kastanje champignons
400 ml groentebouillon van 1 tablet
1 eetlepel gezeefde bloem (voor een wat dikkere jus)
1 ui
Bereiding
Kook de aardappelen gaar en maak er met de sojaroom en kruiden een puree van. Eventueel de puree wat romiger maken door er wat (soja)melk aan toe te voegen. Voeg de zongedroogde tomaat, andijvie en walnoten er aan toe en meng dit door elkaar.
De jus: snij de kastanje champignons in kleine plakjes/stukjes. Snipper de ui. Fruit de ui in een beetje (plantaardige) boter, bak de champignons mee. Strooi de bloem erover en bak deze kort mee. Voeg dan beetje voor beetje de groentebouillon toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
Eet smakelijk!